Tokens?

TITLE; HAI NUNUL MONROE
Wednesday, February 25, 2015 | 5:23 PM | 0 comments
Finally i'm back ! Okay kali ni aku kembali sebab aku nak catat ape aku makan dan ape yang aku buat sepanjang proses nak turunkan berat badan. Wei mane tahan asyik gemok je. Makin menjadi jadi kegemokan.So, everyday aku akan update ape yang aku buat dan apa yang aku makan. Kite sama sama tengok la ape perubahan akan datang. Starting with 80 kilograms. 



Gambar sekadar hiasan

Kalau tengok gambar muka saje orang takkan expect yang aku ni gemok atau mempunyai berat seperti yang aku cakap tadi. Lemak tak sampai muka agaknya. Lepas ni aku share gambar sebab sekarang kat office kan nayaa pulak bukak facebook kihkih. Dah macam macam produk kot aku try, Jamu Langsing laa, Slimming Herbal, D'trim,D'herbs. satu pun tak jalan. Takdela makan macam monster pun. Nasi sekali je sehari, air manis seminggu boleh kire berapa kali, coffee tea whatsoever semua tak minum. Aku rase satu je solusi untuk masalah aku ni. YESSS ! bersenam. Penat sebenarnya fikir nak kurus ni. Orang sekeliling dah naik muak dengar "okay tunggu aku kurus". Aku pun penat :(. Okay okay malam karang i shared new photo.

TITLE; be in my shoes
Wednesday, April 3, 2013 | 12:04 AM | 0 comments
Assalamualaikum

Please be in my shoes for once. So you will understand what I feel and what I want. 



TITLE; good news:)
Thursday, March 28, 2013 | 8:31 PM | 0 comments
Assalamualaikum.

Hai uollss . hissh lame gile tak update blog nie sejak dua menjak broadband tak bole pakai susah . Takkan nak update pakai fon kot, phone kite tak berape nak canggih sangat. hewhew. Actually ade good news ni nak sharing dengan korang2 semua. Nak tahu ? Hmmmm dalam sebulan ni kan i've loss 5kg. Alhamdulillah lah and semua orang nampak perubahan yang jadik. Haaaa tengok ni tengok ni 



Tak sabar pulak rase nak pakai balik baju lame lame . tapi masih dalam nak menghilangkan dalam 13kg lagi. Wish me luck guys :) Yes ! It's may take a long long time but i will try no matter how. Tak pernah pernah aku setekad nie. Kalau dulu makan sikit? memang tak cukup laaaa. Kalau sekarang, satu pinggan pun kadang2 tak habes. hehehehe. excellent kan? ok la uolss nak amek gamba model i pulak. nty nak update for my shop :) 


XoXo,
Aini Nabila 


TITLE; coming home uitm
Monday, February 18, 2013 | 3:11 PM | 0 comments
Assalamualaikum


WELCOME HOME TO UITM SERI ISKANDAR :)

Tengok atas ni.ini lah ape yang aku rase sepanjang peredaran mase yang makin lama makin menggemukkan aku:( eleeeh padahal salah sendiri sebab tak pandai jaga makan.hmmm. Mula dari sekarang aku cuba untuk menjaga cara pemakanan aku dengan makan nasi sekali sehari dan banyakkan minum air masak,kurangkan ais dan yang paling best skali yang aku dapat hindari sekarang adalah #air bergas dan kafein ! actually dah dekat sebulan lebih aku tak sentuh air gas.lagipun before ni aku jarang minum memang sebab tak suka. air gas kan banyak kandungan gula,so boleh menggemukkan.sekarang ni giliran nasi pulak.isshhh tadi kan aku makan nasi tak habes sebab tetibe rase kenyang.MAGIK kot ! pena pulak aku makan tak habes byse siap habeskan makanan orang lain lagi taw. Budak budak terkejut kot.hahahaha.insyaAllah i will keep it until i get my ideal weight,58kg.Mengikut berat sekarang 76kg so aku kene turunkan 18kg,kalau tak dapat 58 kg...60 kg pun okay jugak.hehehehe.doa doa kan ye:)

Satu lagi cerita best nie.hmmmm semalam kan kite makan tengahari dengan future bakal imam. ohh my english ! lame gile kot tak jupe dy.happy tahap gaban kot weh.naseb baik la ateh baik hati nak ajak dy pegi makan,kalau tak,tak dapat la aku jupe dy.rindunyaa aku kat dy Allah je yang tawu. Alhamdulillah,batas batas kami masih terjaga tak macam dulu,zaman jahiliyah. Aku tahu sekarang dia jauhkan diri dy dari aku sebab dy nak menyediakan diri dia kepada yang lebih baik untuk menjadi imam yang terbaik buat aku.amin~~ *lagi 6 tahun.huhuhuhu. Okay laaah,lepas ni aku akan update satu page untuk jualan tudung dan baju.so bagi yang berminat dalam masa yang terdekat nie.gambar2 bersama harga akan di upload di blog saya. Tunggu yeeeeeee :)

(Dengan Ini Saya Aini Nabila Melaporkan di Blogspot.com) *yezzzaaaa







Old things